Hoppa till sidans innehåll ↓

Navigation

Ergonomi = SAAR

Din stol är ditt arbetsredskap. Den ska hjälpa dig att utföra ditt arbete genom att ge dig stöd och avlastning. Samtidigt ska du kunna slappna av och röra dig lätt. Malmstolen AB utvecklar alla sina arbetsstolar utifrån just de kriterierna. Vi kallar det SAAR.

SAAR

Stöd

Stöd

Att sitta är inte en naturlig kroppsställning. Utan stöd sjunker kroppen ihop, även om vi försöker tänka på att sitta rätt. Ett bra stöd håller överkroppen naturligt upprätt, ryggraden får automatiskt rätt form, muskelansträngningen minimeras och ryggens diskar belastas jämnare. Men vi är alla skapta olika, så ett sådant stöd måste anpassas efter individen.


Avlastning

Avlastning

När vi sitter är det främst överkroppen som belastas. Om ryggen får hjälp att hålla sin naturliga profil så minskar belastningen. Ett ryggstöd som följer kroppen och ett säte som fördelar kroppsvikten över en så stor yta som möjligt, ger en bra avlastning. Ganska självklart egentligen, eller hur?


Avslappning

Avslappning

När du sitter är risken stor att du spänner olika delar av kroppen. En stol som stöttar och ger avlastning hjälper dig att slappna av och du behöver inte spänna musklerna för att hålla dig upprätt. I avslappnade muskler cirkulerar blodet lättare. Detta leder till bättre närings- och syreutbyte i kroppen. Ett säte som fördelar vikten över en större yta ger också bättre blodcirkulation.


Rörelse

Rörelse

Våra kroppar vill röra sig, och i en bra stol rör sig kroppen naturligt när vi sträcker oss efter telefonen, flyttar närmare skrivbordet eller lutar oss tillbaka. När vi kombinerar stöd, avlastning och avslappning med rörelse stimuleras blodcirkulationen ytterligare.