Hoppa till sidans innehåll ↓

Navigation

Våra system

Alla Malmstolens konstruktionssystem bygger på fyra kriterier som en arbetsstol måste uppfylla för att vara ett bra arbetsredskap: Stöd, Avlastning, Avslappning och Rörelse. Vi kallar det SAAR.

Therapod systemClassic System – unikt självformande ryggstöd

Classic System är namnet på den uppdaterade ryggstödskonstruktion för denna stolsserie. Med sina fyra elastiska band formar sig ryggstöden av sig själv efter användarens naturliga ryggprofil. Samtidigt får ryggstödet en mycket stor kontaktyta som ger stöd och därmed avlastning.

Normalinställningen passar 80­-85% av alla användare. Men för den som till exempel har en mycket djup svank finns det möjlighet att justera banden så att de precis passar till den individuella ryggprofilen och ger maximal avlastning.

 

 


RelActive system

RelActive System – alla är vi olika

RelActive System har genomgått en vidareutveckling. I ryggskummet ingår det högteknologiska, ventilerande materialet ZenXit, vilket gör att ryggstödet i ca 95% av fallen formar sig efter användarens naturliga ryggprofil – helt utan några justeringar. Detta ger mycket hög komfort då denna förmåga till anpassning gör att kroppen får stöd och avlastning i en grad som är svår att överträffa. Med ett fullgott stöd och bra avlastning får musklerna mycket lättare att slappna av vilket underlättar blodcirkulationen. Ordet “RelActive” är en sammanslagning av Relax och Active, dvs Avslappning och Aktivitet. Detta är två mycket viktiga faktorer för ett ergonomiskt sittande och i stolarna med detta system har de kombinerats för att nå en helt ny nivå.


HiActive system

HiActive System

HiActive är vårt senast framtagna system för sittande på högre höjd, för att matcha höj- och sänkbara skrivbord. Systemet är utvecklat utifrån våra hörnstenar SAAR, dvs för att motverka skadliga statiska belastningar ska stolen erbjuda stor rörlighet samtidigt som det finns stöd som ger avlastning och avslappning. Ett högt, smalt ryggstöd och en centrerad gunga som följer varje rörelse ger även möjlighet till ett aningen bakåtlutat sittande vilket ger utmärkt avlastning och större möjligheter till variation än andra ståstödstolar. Sadelsitsens utformning ger god tryckfördelning mellan sittbensknölarna och lårens insidor. Det är extra viktigt vid denna typ av sittande.