Försäljningsvillkor

MALMSTOLEN FÖRSÄLJNINGSVILLKOR
Dessa allmänna villkor för köp och leverans är tillämpliga på alla köpeavtal som du ingår med Malmstolen AB (Malmstolen). Genom att beställa eller handla direkt av oss accepterar du dessa allmänna villkor. Villkoren är olika beroende på om du handlar som företag eller privatperson. Våra försäljningsvillkor är därför uppdelade i två delar; Konsument samt Företag.

FÖRSÄLJNINGSVILLKOR - KONSUMENT
Dessa villkor gäller dig som är konsument i enlighet med vad som följer gällande lagstiftning till skydd för konsumenter. Med ”konsument” avses enligt lagen en fysisk person som handlar huvudsakligen för ändamål som faller utanför näringsverksamhet, dvs. för sitt privata bruk. Om du vid beställning på vår webbplats uppger att du handlar som privatperson utgår vi från att du handlar som konsument. Du behöver vara minst 18 år för att handla på malmstolen.se.
Ett konsumentköp är reglerat enligt nedanstående försäljningsvillkor. Konsumentköp på internet regleras huvudsakligen av avtalslagen, konsumentköplagen, marknadsföringslagen, ångerrättslagen och e-handelslagen, dessa lagar ger konsumenten ett skydd och rättigheter. Lagarna är tillgängliga på: https://www.konsumentverket.se/ . Villkoren i detta avtal ska inte tolkas som någon begränsning i de lagstadgade rättigheterna men visar på parternas viktigaste rättigheter och förpliktelser för köpet.

1. AVTAL OM KÖP
Avtalet om köp består av dess försäljningsvillkor, upplysningar givna i orderrutinen samt eventuellt särskild avtalade villkor. Vid eventuell skillnad mellan upplysningarna, går det som särskilt är avtalat mellan parterna före, så till vida det inte strider mot lagstadgad reglering. Avtalet blir i tillägg kompletterat av relevanta lagregler som reglerar köp av varor mellan näringsdrivande och konsument.
Avtalet träder i kraft när köpet är genomfört och en orderbekräftelse skickas från Malmstolen.
PARTERNA
Näringsdrivande:
Malmstolen AB
Stora Åvägen 21
SE- 436 34 Askim
Org nr: 556194-7846
Tel: +46 31 21 90 00.
E-mail: info@malmstolen.se
Konsumenten:
Enligt registrerade uppgifter i order- och betalningsrutinen.

2. PRISER OCH BETALNING
När du gör en beställning hos oss gäller de priser som är angivna på vår webbplats. Samtliga priser är inkl. moms och i svenska kronor (SEK). Angivna priser inkluderar alla avgifter och tilläggskostnader för köpet. Du kan välja olika betalformer via Sveas Ekonomis betalningslösning i kassan. Fraktkostnad anges separat och kan variera beroende på fraktalternativ (se mer under Frakt & Leverans) Orderbekräftelse och kvittering sänds via e-mail.

3. PRODUKTINFORMATION
De visade färgerna kan komma att förekomma i en annan nyans på din device än färgen som den färdiga produkten har. Färgens utseende beror bl.a på din skärmupplösning. Kontakta oss om du vill veta mer eller ha hjälp.

4. FRAKT & LEVERANS
Malmstolens fraktspeditör är DB Schenker. Din vara levereras fraktfritt hem till dig och din tomtgräns/lägenhetshus. Notera att inbärning ingår ej - eller närmaste DB Schenker terminal. Normal leveranstid är mellan 2-5 arbetsdagar efter att vi har mottagit din beställning. Leverans sker med transportör mellan 07.00 – 17.00 till den adress du har angivit vid beställning. Vi levererar i hela Sverige. Leveransen kan endast ske till fysisk adress och levereras till tomtgräns/lägenhetsbyggnad, ej till paketboxar. Samma dag som vi sänder ordern från lagret sänder vi ett bekräftelsemail på leveransen. Mailet sänds till den e-mailadress du har angivit vid beställning.
Blir varan försenad, kontaktar vi dig och upplyser om när vi förväntar att kunna leverera. Vi reserverar oss för eventuella förseningar i produktion från leverantörer, eller andra omständigheter som vi inte kan råda över, men vi strävar alltid efter att du som kund ska få dina varor snarast möjligt. Vi ersätter under inga omständigheter för kostnader som kund drabbats av på grund av en, av varierande orsak, försenad leverans.

5. OUTLÖST PAKET
Du som kund ansvarar för mottagandet av paketet för att kunna kvittera och mottaga leveransen vid det överenskomna leveranstillfället. Om ingen mottagare finns på plats för att ta emot leveransen, förbehåller vi oss rätten att debitera för de kostnader som vi orsakas. För outlöst paket förbehåller vi oss rätten att debitera 600 kronor vilket motsvarar kostnaden för returen av varan till vårt lager.

6. TRANSPORTSKADOR
Om produkten blir skadad i förbindelse med leveransen, ber vi dig att omgående ge besked till Malmstolens kundservice på antingen mail: info@malmstolen.se eller tlf. +46 31 21 90 00. Om skadan är synlig vid leverans bör du meddela chauffören detta vid mottagning av försändelsen samt även notera skadan på fraktsedeln och kvitteringen som du signerar vid mottagandet av varan. Kom ihåg att alltid spara emballaget för en eventuell retur eller reklamation, så att den kan hanteras korrekt.
Malmstolen skall anmäla transportskador till transportör 1-3 dagar efter leverans och det är därför viktigt och har stor betydelse för oss att du anmäler skadan innan denna tid går ut. Detta gäller både synliga och dolda transportskador.

7. ÅNGERRÄTT
Enligt distansavtalslagen har du som konsument fjorton (14) dagars ångerrätt på köp, när du handlar hos på vår webbplats. Ångerrätten går ut 14 dagar efter den dag du mottagit din leverans. Om du har beställt flera olika varor i en order, som levereras i olika paket, löper ångerrätten från den dag när du mottager den sista varan.
Vi erbjuder möjligheten att du kan ångra del av ditt köp. Ångerrätten innebär att du har 14 dagar från mottagningen av varan att ge oss besked om att du vill ångra hela eller delar av ditt köp. Om du enbart ångrar delar av ditt köp ska du ge oss besked om vilka varor du önskar att ångra köpet för.
Vid retur av vara uppmanar vi till att kontakta Malmstolens Kundservice. På det sättet försäkrar du dig om att vi mottager besked om att du önskar att ångra ditt köp och att vår behandling av din ångerrätt och retur blir så smidig som möjligt. Du kan skicka ett e-mail till info@malmstolen.se eller ringa oss på +46 31 21 90 00, vänligen ha ditt ordernummer redo.

8. SÅ GÖR DU VID EN RETUR
Malmstolen erbjuder fria returer. Vid retur, vänligen kontakta info@malmstolen.se med ditt ordernummer och varan som du önskar returnera. Du kommer därefter få skickat en returfraktsedel via e-post som du skriver ut och sätter på paketet.
Returnering skall ske senast senast 14 dagar efter att du har meddelat oss att du önskar ångra ditt köp. Använd följesedeln i din order för att vi skall kunna identifiera din retur. tillsammans med varan eller andra upplysningar som gör det möjligt för oss att identifiera ditt köp när ordern ankommer vårt lager.
Du som kund bär risken för varan från tidpunkten för varans leverans till dig, intill att den är returnerad till oss. Spara därför kvittering för försändelse samt spårnings nummer, när du ska returnera din vara till oss. Vi mottager inte paket utan emballage eller paket sänt med efterkrav. Varan ska om möjligt returneras i originalförpackning (inner- och ytterförpackning). Du har rätt att öppna förpackningen och undersöka varan i den utsträckning som krävs för att bedöma om du är nöjd med den. Om varan hanterats i större utsträckning än vad som varit nödvändigt för att fastställa egenskaper och funktion har vi rätt att göra värdeminskningsavdrag på det belopp som ska återbetalas.

9. ÅTERBETALNING AV KÖPBELOPP
När vi mottager varan, kontrollerar vi den, och du får återbetalt det belopp du har inbetalt till oss vid köpet. Om varan har minskat i värde drar vi av det belopp du ansvarar för. Vi återbetalar beloppet senast 14 dagar från den dag när vi mottagit varan. Beloppet blir alltid överfört till samma betalningsmedel som du betalade köpet med via Svea Ekonomi.

10. REKLAMATION
Köplagens ångerrätt gäller för ditt köp. Det betyder att du som konsument har 2 års reklamationsrätt som omfattar fel som fanns vid leveransen av varan. Om du vill reklamera avseende ditt köp kan du kontakta vår kundservice genom att fylla i formuläret här: https://malmstolen.se/support/reklamera-malmstol/, glöm ej att skriva med ditt ordernummer.

11. GARANTI
Malmstolen AB ger tio (10) års garanti avseende felaktigheter i funktion, material och tillverkning under förutsättning att produkten vårdas och brukas normalt (8 tim/dygn). Vid längre användning än normalt (t ex 24-timmarsstolar) ges fem (5) års garanti. Garantin gäller ej slitage på klädsel och hjul. Kan ett fel avhjälpas genom att byta ut en komponent, fullgör säljaren garantiansvaret genom att efter eget avgörande sända köparen en utbytesdel tillsammans med en monteringsanvisning. Bytet sker genom köparens försorg. Garantin gäller komponenter men ej arbete eller andra kringkostnader.

12. KVALITET
Vårt stolsprogram är testat enligt Europanormen SS-EN 1335-1:2020 samt 1335-2:2018. Malmstolen 4004 och 7004 samt 4000 och 7000 med förstärkt ryggstolpe är testade och godkända för 24-timmarsbruk av RISE Research Institutes.

Testprotokoll, miljö- och kvalitetscertifikat sänds vid förfrågan, alternativt kan de hämtas från vår hemsida www.malmstolen.se. Malmstolen är knutet till FTI via Flokk-koncernen.

13. MILJÖANSVAR OCH HÅLLBARHET
Kvalitet och hållbarhet är starkt sammankopplade. Om produkternas livscykel är lång finns det heller ingen anledning att byt ut dem. Vår vision är ett hållbart samhälle där våra miljödiplomeringar bidrar till en hållbar konsumtion. Därför har vi alltid kunnat lämna långa garantitider på samtliga av våra stolar. Vårt ansvar tar inte slut där. Vi har miljöcertifierat hela vårt produktsortiment enligt miljömärkningen Möbelfakta. Denna diplomering hjälper dig som företag eller konsument att välja de ur miljö- och kvalitetssynpunkt bästa produkterna på marknaden. Genom vårt arbete vill vi bidra till en positiv förändring. För dig, för din arbetsmiljö och hela vår planet.
Tester & Miljö
Vårt stolsprogram är testat enligt Europanormen SS-EN 1335-1:2020 samt 1335-2:2018. Malmstolen 4004 och 7004 samt 4000 och 7000 med förstärkt ryggstolpe är testade och godkända för 24-timmarsbruk av RISE Research Institutes.Malmstolen AB är miljöcertifierade enligt SS-EN ISO 14001 samt kvalitetscertifierade enligt ISO 9001. Testprotokoll, miljö- och kvalitetscertifikat sänds vid förfrågan, alternativt kan de hämtas från vår hemsida www.malmstolen.se. Malmstolen är knutet till FTI via Flokk-koncernen.

14. DATABEHANDLING
Du kan läsa om hur vi behandlar dina personupplysningar i vår dataskyddspolicy på https://malmstolen.se/privacy-policy/

15. KLAGOMÅL ALMÄNNA REKLAMATIONSNÄMNDEN
Om du har frågor avseende ditt köp skall du vända dig till info@malmstolen.se eller tlf. +46 31 21 90 00. Om du som konsument inte är nöjd med vår bedömning, kan du alltid vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden (https://www.arn.se/om-arn/anmalan/) som då kan pröva frågan.
EU-kommissionens online klagomålsportal kan också användas om villkoren är uppfyllda och du vill göra ett klagomål. Detta är särskilt relevant om du är användare bosatt i ett annat EU-land. Klagomålet inges till: https://ec.europa.eu/odr (http://ec.europa.eu/odr).

16. REGISTRERA RETURSTANDARDFORMULÄR ÅNGERRÄTT
Länk till ångerrättsblankett

17. ÄNDRINGAR
Malmstolen AB kan när som helst ändra dessa affärsvillkor. Senaste uppdatering 2022-09-23

18. FÖRETAGSINFORMATION
Malmstolen AB
Stora Åvägen 21
SE- 436 34 Askim
Org nr: 556194-7846
Tel: +46 31 21 90 00.
E-mail: info@malmstolen.se