Malmstolen lanserar EPD för Active R3

Malmstolens alla produkter är certifierade enligt Svanen och Möbelfaktas kriterier. Vi är nu glada att även kunna meddela att vi nu har lanserat Environmental Product Declaration (EPD) för vår populära modell Active R3. EPD-deklarationen ger dig som kund ännu mer information för att göra välgrundade och miljövänliga val, en komplett översikt över vad en produkt är gjord av och vilken miljöpåverkan den kommer ha över hela sin livscykel.

En EPD är en oberoende verifierad dokumentation som visar hur en produkt påverkar miljön under hela sin livscykel – från råmaterialutvinning till slutet av produkten. Den ger exakta data om de material som används och den miljöpåverkan som uppstår vid utvinning, bearbetning och transport av materialen. Vid första anblicken kan en EPD vara överväldigande med många rader av data, ibland förkortade för att spara plats. Men med lite forskning och övning kan du enkelt hitta den information du söker i vilken EPD som helst.

EPD är ett användbart verktyg för att göra välgrundade miljöval och få en tydligare bild av en produkts påverkan på miljön. Läs mer här.