Hoppa till sidans innehåll ↓

Navigation

Ett möte i rätt tid

Allt började på en brygga i Hunnebostrand.

Australiensaren Scott Larson och Dick Malm möttes där på en kusinträff. Medan de såg solen gå ner i havet berättade Scott om ett världspatent på stolsryggar som han hade tillsammans med en kompanjon. Kunde detta vara något för Sverige? Det kunde det. Någon liknande arbetsstol fanns inte. Idag gör det det: Malmstolen. Det som började med några kontorsstolar bredvid pingisbordet i familjen Malms källare har idag blivit ett av de ledande företagen inom svensk ergonomi. Malmstolen har funnit sin marknad inte bara i Sverige, utan i flera europeiska länder där företag vill skapa ergonomiskt riktiga arbetsplatser för sina anställda. Och de flesta som en gång provat att sitta i en Malmstol, vill fortsätta göra det.

Forskning och kunskap

Ambitionen har alltid varit att utveckla ergonomiska arbets- och kontorsstolar som  förebygger och lindrar de belastningsbesvär som sittande kan ge upphov till. För att nå dit följer Malmstolen den forskningsutveckling som pågår inom belastningsergonomin, både i Sverige och utomlands. Särskilt viktiga områden är biomekanik, fysiologi och neurofysiologi.

De flesta som en gång provat att sitta i en Malmstol, vill fortsätta göra det. Länge.

För att forskningsresultaten skall komma till nytta krävs dock inte bara kunskap hos tillverkaren. Återförsäljaren måste ha samma inställning och kunskap om ergonomi, för att kunden skall kunna dra full nytta av stolens egenskaper. Därför har Malmstolen varit noga i sina val av återförsäljare så varje kund får rätt rådgivning och god service.

Redo för framtiden

Forskningen går ständigt framåt. Nya rön kommer att påverka hur våra arbetsredskap ser ut i framtiden. Konstruktioner kommer att förbättras och finjusteras. Vad framtiden än bär med sig, så står fabriken i Hunnebostrand redo att förverkliga de nya idéerna. För det är där Malmstolen tillverkas. På västkusten, bara några hundra meter ifrån den brygga där allting startade när några kusiner råkade träffas…