Design i världsklass från en lada i Ängelholm
På vilket sätt arbetar ni med Malmstolen?
JENS – Just nu uppdaterar vi befintliga modeller för att ta dem upp en nivå inför framtiden. Förutom stolarna hjälper vi till med den visuella identiteten: mässor, hemsida, fotografering. Det är extra roligt att arbeta med en produkt som verkligen tillför något riktigt och viktigt i människors vardag.
Vad är det bästa med ert arbete?
JENS – Att vår design påverkar många människors vardag, och att vi skapar många arbetstillfällen. Det är härligt med variationen också, och att vi faktiskt kan välja ganska fritt. Det är upp till oss själva vad vi ska jobba med.
ERIK – Vi får stort förtroende från våra kunder att lösa allt på det sätt som vi tycker är bra. Jobbet går inte att förutse, det är spännande.
När kände ni er riktigt stolta och nöjda på jobbet senast?
JENS – Under en längre tid har vi hjälpt restaurang AIRA i Stockholm med flera objekt och produkter tillsammans med flera olika svenska hantverkare. Nu för bara ett par veckor sedan premierades restaurangen med sin första stjärna i Guide Michelin, och det är så kul.
ERIK – Det är ett projekt vi jobbat med under en väldigt lång tid, och vi är så stolta att detta samarbete har genererat så mycket energi och hög nivå.
Vilka stora utmaningar möter ni på jobbet?
JENS – Den bristande tiden. Jag startade företaget 2008, och tycker fortfarande det är svårt att hitta rätt prioritering. Viljan är starkare än organisationsinsikterna. Erik är bra på att säga ifrån på ett sunt sätt, för att hitta en bra balans och inse vad som är realistiskt. Det är inspirerande.
ERIK – Det är en utmaning att hålla sig pigg och fräsch, och bibehålla en bra energi. Viktigt att inte glömma att man behöver må bra för att göra ett bra jobb.
Vad behöver du för att göra ett bra jobb?
JENS – En kund som har förtroende för oss och ger plats för vår profession. Någon som ser långsiktigt på relationen, är nyfiken och vill framåt.
ERIK – Viktigt att man kan känna frihet i hur man tar sig an en uppgift, förtroende för att vi löser det på ett bra sätt. Då kan man känna lust och glädje i arbetet.
Vad behöver ni för att må bra?
JENS – Balans. Mellan framgång och motstånd, rörelse och vila. Lagom utmaning.
ERIK – För mig är det viktigt att vara ute mycket. Jag behöver frisk luft och andra vyer, snälla människor som jag tycker om, och som tycker om mig tillbaka. Man behöver inte så mycket mer.
Vad gör ni när ni inte arbetar?
ERIK – Jag är helst ute i naturen med ett tält och ett spritkök. När jag är ledig kan det slå mig ibland: ”Tänk att man skulle kunna vara inne nu, vad tråkigt det vore.”
JENS – Jag gillar mat, och testar gärna allt från nya gatukök till fina restauranger. Och så springer jag ganska mycket, det har alltid varit en del av mitt liv. Älskar outforskade platser, är nyfiken på andra människor och kulturer. Och hänger med barnen, såklart!