Därför tar Kevin av sig skärpet i bilen


Från kontoret till klätterväggen, kajaken, slackline och fallskärm, och tillbaka igen. När Kevin Brattgjerd inte sitter i sin Malmstol är han i ständig rörelse. Enda nackdelen med Malmstolen är att han har blivit så medveten om hur illa han sitter i andra stolar.

Minns du din första upplevelse av Malmstolen?

– Det var verkligen en wow-upplevelse. Jag fick en introduktion med massor av olika stolar, så jag märkte en tydlig skillnad. Andra stolar sätter man sig på, men Malmstolen sätter man sig i. Den är lika skön att sitta i som en fåtölj.


Och hur upplever du Malmstolen nu?

– Allt annat är sämre att sitta i, haha. Jag förstår mycket bättre hur kroppen fungerar nu, och känner efter mycket mer. När jag sätter mig i bilen kan jag till exempel ta av skärpet för att jag känner att det trycker mot ryggen.


Vad är det första du gör när du kommer till jobbet?

– Först hejar jag på kollegorna, såklart! Sedan sätter jag mig ordentligt, så att jag glider ner längs ryggstödet. Många sätter sig för långt fram eller sjunker ner som i en soffa. När jag satt mig ordentligt på plats, ställer jag in skrivbordet efter stolshöjden.

”Andra stolar sätter man sig på. Malmstolen sätter man sig i

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

– Det är väldigt varierat. På väg till kontoret i Göteborg brukar jag åka förbi lagret en sväng och hämta med mig lite grejer. Under dagen besöker jag återförsäljare, svarar på mejl, ringer en hel del samtal och förbereder nästa dag. Under en arbetsdag sitter jag nog fyra till sex timmar. Jag försöker variera mig och få in rörelse i vardagen, men när jag sitter, då vill jag sitta bra.


Vad är det bästa med ditt arbete?

– Att få hjälpa andra. Man får så mycket tillbaka! Det är ibland som att ge en ballong till ett barn. Det känns väldigt givande att arbeta med så pass bra produkter, som gör en så stor skillnad. Jag har haft kunder som inte har kunnat sitta på flera år. Det går rakt in i hjärtat när man kan förbättra någons livskvalitet.


Vilka utmaningar möter du på jobbet?

– Att ändra ett beteende är svårt, särskilt när man inte ser förändringen direkt. Människor är vana vid att göra på ett visst sätt. ”Jag har alltid gjort så här.” Då får man försöka hitta nya infallsvinklar. Folk har olika motivering. Pengar eller hälsa. Belastningsskada kostar. Man får känna av hur varje person funkar.


När kände du dig riktigt stolt och nöjd på jobbet senast?

– När en av våra återförsäljare gjorde en riktigt stor affär. De är en lite mindre aktör, men tog hem en av våra största affärer någonsin. Säljaren var trygg med produkten och sin egen kunskap, och köparen prioriterade ergonomin framför det kortsiktiga inköpspriset. Det är en prioritering man gör, som att köpa svenskt kött, närproducerat och utan kemiska preparat.


Vad behöver du för att göra ett bra jobb?

– Glädje och engagemang runtom mig. Go’a människor som delar med sig av kunskap och erfarenhet.


Vad gör du när du inte arbetar?

– Så mycket som möjligt! Helst utomhus, i friska luften. Jag hoppar fallskärm, klättrar, paddlar kajak, springer, vandrar och går på slackline. Kort sagt, jag sitter inte still så mycket. Fysisk aktivitet och variation är en nyckel till god ergonomi och hälsa. Och med en Malmstol på arbetet så tillåts min kropp återhämta sig efter diverse aktiviteter.

”Alla säger att de jobbar med ergonomi, men jag tycker att det borde vara ett skyddat begrepp, som champagne”

Vad behöver du för att må bra?

– Positivitet och rörelse. Fokus på det jag kan påverka. Negativitet sprider sig fort, och det är viktigt att hela gruppen mår bra.


Hur länge har du arbetat med Malmstolen?

– Jag har varit hos Malmstolen sedan januari 2020, och innan dess arbetade jag med Malmstolen och många andra varumärken hos en av våra återförsäljare. Det känns fint att jobba med en så bra produkt.


Hur skiljer Malmstolen sig från andra arbetsstolar?

– Den genomgående principen är att Malmstolen formas efter kroppen. Inte tvärtom. Sitsens framkant har till exempel inte kontakt med knävecken, vilket gör att blodet cirkulerar fritt. Stolsryggen följer hela min rygg, i jämförelse med vissa andra stolar som har svankstöd som pumpas upp och trycker på en viss punkt. Tyget lamineras, så att det får en väldigt behaglig yta. Sedan har vi ju Dux-sitsen, som ger oslagbar komfort. Alla säger att de jobbar med ergonomi, men jag tycker att det borde vara ett skyddat begrepp, som champagne.


Var sitter du helst, om inte i en Malmstol?

– I ett flygplan på väg upp! Men då sitter man i och för sig väldigt illa. Annars funkar en skön fåtölj med gott sällskap och en god dryck.

Kevin Brattgjerd

Regionansvarig Väst på Malmstolen.

Bakgrund
Arbetat med kontorsstolar i ca 7 år.

Bor
I ett litet hus i utkanten av Uddevalla.

Intressen
Fallskärmshoppning, klättring, kajakpaddling, löpning, vandring och slackline.

Malmstolen Classic 4000

Serie
Individual. Våra ergonomiskt mest avancerade stolar.

Användning
Perfekt för dig som har en egen arbetsplats, där du behöver kunna sitta bekvämt många timmar per dag. Med en rätt inställd Classic 4000 vet du att din stol alltid är unikt anpassad för din kropp.

Detalj i fokus
Du väljer mellan högt och medelhögt ryggstöd. Vilket alternativ du än väljer, har det fyra elastiska band som justeras efter din naturliga ryggprofil.




Läs mer

Låna en Malmstol och upplev skillnaden

Låna en stol