Yogan och Malmstolen ger stöd i vardagenEfter 30 års sittande på jobbet har Magdalena Wallner äntligen lärt sig sitta. När hennes företag började sköta vår digitala marknadskommunikation, fick vi chansen att ge henne en bättre sittergonomi. Nu kombinerar hon sin Malmstol med träning för att ge kroppen stöd både utifrån och inifrån.

Vad är det bästa med ditt arbete?

– Alla människor och samarbeten. Som konsult lär jag mig hela tiden något nytt, vilket är superviktigt för mig. Förut tänkte jag inte på hur jag satt, så att börja arbeta med Malmstolen blev en aha-upplevelse.


Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

– Om jag inte ska lämna barnen på morgonen, så börjar jag gärna arbetsdagen i sängen. Jag kollar mejl och planerar dagen. Sedan förflyttar jag mig via köket till arbetsrummet. Min vardag organiseras mycket kring andra saker än jobbet. Barnen, hunden och träningen. Jag har inte det klassiska nio till fem-jobbet, utan planerar dagen efter kundernas och mina behov. Det passar mig.

Minns du din första upplevelse av Malmstolen?

– Den första känslan var som en famn. Eller som att lägga sig i en Hästen-säng. Jag märkte snabbt att ryggstödet ger ett bra stöd som kompletterar det stöd jag försöker bygga upp i yogan. Efter att ha provat flera modeller, inklusive Classic 7000 som syns på bilderna, har jag nu landat i en Active H5. Det är en ”klätterställning för vuxna”, som passar min kropp och personlighet. Dels är jag rastlös och sitter aldrig stilla, dels har jag en väldigt rak rygg, med mindre tydlig s-kurvatur. Det gör stolens stöd extra värdefullt. Dessutom kan alla i familjen använda H5, eftersom det är så smidigt att justera inställningarna.


Vad gör du för att ge kroppen en god arbetsmiljö?

– Höj- och sänkbart skrivbord och en bra stol är basen. Jag har även handledsstöd på musmattan för avlastning av en högeraxel som krånglar sedan tidigare. Dessutom tänker jag på hur jag sitter, och jobbar för att träna upp rätt muskler. Att arbeta sittande är ju också ett slags kroppsarbete! Yogan hjälper mig att bygga upp en stark inre ”core”-muskulatur som stöttar upp ryggraden och axlarna. Viktigt också att stretcha, till exempel sätesmuskeln och höftböjaren, som blir kort av att sitta mycket. Jag stretchar ofta medan jag sitter vid skrivbordet.”Att arbeta sittande är också ett slags kroppsarbete.”

Hur använder du din Malmstol?

– Gungan är skön och skapar rörelse, vilket passar min rastlöshet. Jag kan också ändra höjd och skifta mellan att sitta och halvstå med stolen som stöd.


Vilken skillnad har Malmstolen gjort för dig?

– Ingen stol är bra om man inte sitter rätt, men Malmstolen hjälper mig att sitta rätt. För mig har flytten till ergonomisk stol gått hand i hand med att bli medveten. Nu tänker jag mer på hur jag sitter och hur jag behöver träna för att stärka olika delar av kroppen. Det är en process med ringar på vattnet.


När känner du dig riktigt stolt och nöjd på jobbet?

– Jag har märkt att jag ofta kan hjälpa mina kunder att se möjligheterna i problem Då kan jag lita på min erfarenhet och intuition för att landa i logiska lösningar. Det känns riktigt bra. Som en belöning utöver betalningen.


”Ingen stol är bra om man inte sitter rätt, men Malmstolen hjälper mig att sitta rätt.”

Vad behöver du för att göra ett bra jobb?

– Bra samarbete som ger användbar input. Tydliga leveransdatum och tydliga förväntningar. Och så behöver jag ha roligt; 80/20 är en bra fördelning. Om 80 procent är roligt, så kan 20 vara skittråkigt. Utmaningar är också viktigt, att få tänka och lära sig nytt och gå utanför sin komfortzon ibland. Jag har inga femårsplaner, utan tar ett år i taget.


Vad behöver du för att må bra?

– Jag behöver både egentid och tid med familjen, med mina barn. Det är viktigt att ”connecta” varje dag, att dela en stund ihop. Det kan räcka att man har skrattat ihop. Behöver också träna och äta bra, men med maten jag är inte riktigt där än. Jag borde nog sluta med gluten och få in lite mer grönt i mitt liv. Det finns ju en period när man äter det barnen äter, så det har blivit en del fiskpinnar de senaste åren.


Var sitter du helst utanför arbetet?

– I en sån där skön hängstol, med vacker utsikt över havet en varm solig dag. Gillar att lägga upp benen och kura ihop mig. Det känns lite som att man svävar och är vilsamt för både kropp och själ.

Magdalena Wallner

Frilansar som digital kommunikationsstrateg/planner.

Bakgrund
Bachelor in computer science, vid Hawaii Pacific University. Har arbetat som programmerare på webbyrå, projektledare, webbanalytiker och kundansvarig på mediabyrå.

Bor
Lägenhet i centrala Göteborg.

Intressen
Barnen, hunden, familjen och vännerna, yoga, mat och resor.

Malmstolen Classic 7000


Serie
Individual. Våra ergonomiskt mest avancerade stolar.

Användning
Perfekt för dig som har en egen arbetsplats och tillbringar större delen av arbetsdagen sittande. Classic 7000 kan även justeras för dig med ryggproblematik eller befintlig ryggskada.

Detalj i fokus
Stolens syncroglide-gunga gör att du aldrig tappar kontakten med stolsryggen. Detta ger stöd genom alla rörelser och stimulerar blodcirkulationen.