Malmstolen i samarbete med Gudbrandsdalens Ullfabrik

Malmstolen tillsammans med Gudbrandsdalens Ullfabrik ville skapa något tidlöst och starkt. Ur nordisk mark skapades därför samarbetet med ulltyget Heidal, för naturligt fokus.

För naturligt fokus

Komfort börjar och slutar med människans naturliga och okonstlade tillstånd. En känsla som uppstår när vi är avslappnade och befinner oss i en bekvämlighet. Något som inte alltid kommer naturligt. Något som vi kan behöva hjälp med att uppnå. Gudbrandsdalens Ullfabrik har tagit fram ulltextilien Heidal för att i samarbete med Malmstolen fokusera på förbättringen av människans välbefinnande. För ett naturligt fokus och en hållbar framtid.

Främjat fokus
Malmstolen och Gudbrandsdalens Ullfabrik använder tyget Heidal för naturligt fokus. Hela Malmstolens verksamhet är centrerad kring människan och människans komfort. Det innebär bland annat att allt i vår process är noga utvalt för att främja din sittupplevelse och ditt fokus. Därför kommer
Gudbrandsdalens Ullfabrik in som ett självklart val i detta sammanhang, med delade värderingar och tyget Heidal.

Heidals ullkvalité främjar fokus med hjälp av tygets värmereglering, hållbara tålighet och mjuka känsla. Att producera våra stolar tillsammans med en prisvinnande och innovativ textilproducent som Gudbrandsdalens Ullfabrik gör att Malmstolen kan garantera flexibilitet och överlägsen kvalité. Så att du som sitter i stolen inte behöver fokusera på något annat än det du ska göra i den.

Med naturligt fokus

Tyget Heidal är även skapat med naturligt fokus. Med hållbarhet som en central del i produktionsprocessen, från råvara hämtad i Lillehammer till färdig stol i Sverige, bidrar det till en lång livslängd för produkten, människan och miljön.

Ullkvalitén är lätt att rengöra och underhålla. Den har en naturlig förmåga att motverka bakterier vilket bidrar till en mer hygienisk arbetsmiljö. Eftersom Heidal är slitstarkt och tidlöst håller materialet över tid utan att kompromissa med fördelarna.

Detta nordiska samarbete berikar sittupplevelsen genom att ta tillvara på ullens tidlöshet i både kvalité och design. Heidal ämnar att ge en känsla av lugn och minimalism i interiör och till omgivning genom färg och form. Det för att ytterligare genomsyra det okonstlade men genomtänkta som mycket av det Malmstolen tillsammans med Gudbrandsdalens Ullfabrik står för.

Upptäck mer om samarbetet