Tillbehör

Alla gillar vi olika, men för att du garanterat ska få ut det mesta av din malmstol rekommenderar vi att du utrustar den för den tilltänkta arbetsuppgiften. Resultatet blir en av marknadens bästa ergonomiska sittlösningar som skyddar dig och din hälsa för många år framöver. Behöver du personlig hjälp och rådgivning vilka tillbehör som passar just din arbetssituation är det bara att höra dig till oss!

Viknackstöd

Viknackstödet avlastar hals- och nackmuskulaturen och fyller sin funktion varje gång du lutar dig bakåt. Stödet är höj- och sänkbart samt har en tvåledskonstruktion som gör det möjligt att föra stödet framåt mot huvudet.

Tiltspärr

De flesta av våra stolar kan lutas framåt, men alla tycker dock inte om denna funktion. Därför har vi tagit fram en tiltspärr till Malmstolen Classic 4000 och Focus R4 som gör att gungan inte kommer längre fram än till horisontalläge.

Armstöd

Om arbetsplatsen är rätt inställd är skrivbordet ofta den bästa avlastningsytan för dina armar. Armstöd kan dock vara skönt för att kunna variera din arbetsställning.

- CoronaPlus
Avlånga armstöd med rundad design där kudden är skjutbar i djupled. Höjdjustering; 8 cm.

- ErgoFlex
Armstöd som är skjutbara i djupled och vridbara 25° inåt med rotationspunkt under armbågen. Höjdjustering 11 cm.

Pascal by DUX®-sits

Vår Pascal by DUX®-sits är en del av hemligheten bakom våra bekväma stolar. Ju större kontaktyta din kroppsvikt fördelas över, desto bättre kommer du att sitta. Vårt Pascal by DUX®-sits är utvecklad tillsammans med svenska DUX och formar sig efter användaren. Den ger en överlägsen viktfördelning och komfort jämfört med traditionella sitsar.

Coccyx-sits

Vår Coccyx-sits minskar kraftigt trycket mot svanskota och kotpelare genom att ett hålrum är uttaget i skummet på sitsens centrala bakre del. Sitsen bygger på vår bekväma kallskumssits då denna ger god stabilitet. Tyg och sömnad är anpassade så att sitsens utseende inte sticker ut jämfört med våra övriga modeller, utan att kompromissa med funktionen.

Hjul

Välj hjul efter din arbetsplats golv. Mjuka hjul för hårda golv och hårda hjul för mjuka golv så att stolen inte rullar för lätt eller för trögt. Fotkryss i aluminium finns i två varianter – polerat eller svartlackerat.

Vilken Malmstol är du?

Läs mer om alla våra stolsmodeller och hitta din favorit!

Till stolarna