Så bygger vi din ergonomiska stol

God ergonomi är vårt löfte till både dig och våra medarbetare. Därför baserar vi Malmstolens produktion på den perfekta mixen av modern teknologi och mänskligt hantverk.

Malmstolen började småskaligt 1994, och byggde de första stolarna hemma i Hunnebostrand. Tack vare stor efterfrågan växte vi dock snabbt ur lokalerna och flyttade tillverkningen till Nässjö. Sedan dess har vi utvecklat en ergonomisk produktion, som kombinerar hantverkskunnande med modern teknologi.

Utformad för människan

Hantverket garanterar kvalitet in i minsta detalj, medan tekniken hjälper oss arbeta ergonomiskt. Monteringen är till exempel mekaniserad med hjälp av ett Eton system, som leder komponenterna smidigt mellan montörerna, längs en bana i taket.

Ett annat exempel är arbetsstationerna för sömnad. Varje arbetsbord har en mycket stor bordsskiva, med en djupt utsågad nisch där sömmerskan sitter bekvämt omgiven av sitt arbetsmaterial.


Experter med fingertoppskänsla

På vägen från förmontering till packning passerar din Malmstol flera olika hantverkare. Var och en med massor av yrkesstolthet och erfarenhet. Till exempel våra tillskärare, sömmerskor och tapetserare, som hanterar både tyger och vegetabiliskt läder med samma expertis.

Även om vi har färdiga sömnadsmallar för alla produktmodeller, krävs kunskap och handlag för att anpassa arbetet till varje materials unika egenskaper, såsom varierande elasticitet. När tygerna färgas påverkas dessutom fibrerna, vilket gör att exakt samma tyg i två olika färger kan uppträda olika. Allt detta och mycket mer kan våra erfarna och stolta hantverkare hantera.

”Hantverket garanterar kvalitet in i minsta detalj, medan tekniken hjälper oss arbeta ergonomiskt.”

Hemligheten bakom den unika komforten


Du som har suttit i en Malmstol vet vad vi pratar om. En av våra medarbetare beskrev känslan så här: ”Andra stolar sätter man sig på, men Malmstolen sätter man sig i. Den är lika skön att sitta i som en fåtölj.” Den unika komforten åstadkommer vi med innovativa lösningar som samspelar med varandra.

Några exempel:

→ Ett extra lager laminat adderas på insidan av våra tyger.
→ Stoppningen tillverkas av ett omsorgsfullt specialdesignat skum med varierande densitet.
→ Med Pascal by DUX® i sitsen kan stödet fördelas med stor precision.


Varje detalj påverkar helheten

Resultatet är beroende av ett perfekt samspel mellan många olika material och designlösningar. Till exempel är våra standardtyger noga utvalda för att ge bästa ergonomiska egenskaper i våra stolar. Ett alltför styvt tyg kommer att motverka den mjukgörande effekten av laminatet, specialskummet och Pascal by DUX®.

Malmstolen har över 2300 tyger som vi har testat för att få bästa passform och komfort. Eftersom vi aldrig tummar på ergonomin och komforten i våra stolar, händer det att vi avråder kunder från att använda ett tyg som de själva föreslagit.


Vill du veta mer om tillverkningen?


Det finns naturligtvis mycket mer intressant att berätta. Kontakta oss gärna om du har frågor!


Kontakta Oss

Från ritbordet till dig på 6 steg

1. Förmontering

2. Sömnad

3. Tapetsering

4. Slutmontering

5. Justering

6. Packning