Nya spakar på Focus R7 och Classic 7000/W

Enklare att använda – bättre ergonomi

Enklare att använda – bättre ergonomi

Sättet på vilket vi använder kontoret förändras med tiden. Med aktivitetsbaserade kontor och flexkontor kan vi använda kontorsytan effektivare, men tyvärr ofta på bekostnad av ergonomi och arbetsmiljö. Det beror på att när flera personer använder samma arbetsredskap, är det svårt att anpassa dem till individuella arbetssätt och fysiska förutsättningar.

Användarvänlighet är en del av ergonomin. Därför utvecklar vi ständigt och slipar på varenda detalj för att göra det enklare för dig att använda produkterna – och att sitta rätt.

Med enklare handgrepp för att få stolen rätt inställd kan du sitta bra, oavsett vilken stol du sitter på för stunden. För att få rätt balans i stolen reglerar du enkelt gungans motstånd genom att vrida på veven på stolens högersida. Tätt framför veven hittar du höjdjusteringen. På stolens vänstersida kan du enkelt låsa mekanismen.

Focus R7 – rätt med enkla grepp

Sitter du lite längre tid men vill ändå ha enklast möjliga inställningar? Då är Focus R7 rätt stol för dig. Med förbättrad användarvänlighet och nyutvecklade spakar har vi gjort Focus R7 till den optimala hybriden mellan en Active- och en Individual-stol. Inställningarna är lätta att komma åt, lätta att förstå och enkla att använda. Helt enkelt användarvänliga.

Läs mer

Individual 7000 – snabbt och individanpassat

Med Individual 7000 får du en snabbinställd arbetsplats med möjligheten att ytterligare individanpassa ryggkurvaturen. Med elastiska band i ryggen kan du enkelt justera stödet i ryggen på fyra olika positioner, från skuldrorna ner till ländryggen.

Läs mer

Active R3 – får det snabbt rätt

I aktivitetsbaserade kontor finns ofta platser där du sitter under kortare tid, så kallade touch-down-platser. Här ställs det stora krav på ergonomi eftersom du ofta byter touch-down-plats. Och fastän man inte sitter så länge på varje ställe blir den sammanlagda sittiden lång, men på olika stolar.

Här behövs en stol som ger dig bra ergonomi med få och enkla inställningar. Finns det för många inställningar här är risken att du sitter dåligt bara för att det är för krångligt att ställa in stolen rätt.

Läs mer