Hälsa, Energi och Ergonomi?Sover du på sida, rygg eller mage? Den frågan ställs frekvent när sänginköp står för dörren och påverkar dig i ditt köpbeslut. Den stora frågan är: Varför är vi så noga med vad vi sover i men inte vad vi sitter i? En bra stol påverkar kroppen positivt - precis som en bra säng gör.

Våra kroppar är gjorda för ett aktivt liv i rörelse och risken är att kollisionen mellan kontorets arbetskrav och människokroppens behov inte tas i beaktning. Vi har aldrig spenderat mer tid av dygnet sittandes och det bör väl därför vara rimligt att också fundera på vad vi sitter på, eller vad tänker du? För visst är det så att det är lätt att ta sin hälsa för givet – tills något händer.

Våra arbetsplatser och vanor förändras och Malmstolen är både det förebyggande valet och valet om du redan är drabbad av belastningsbesvär eller värk. Stolarna främjar blodtillförseln till muskler, hjärna, hjärta, lungor och matsmältning. Vad innebär det för dig? Jo, du får en avslappnad position som håller dig pigg och fokuserad. Vårt mål är att du ska må lika bra när du kommer hem från jobbet som när du kom dit på morgonen.

Finns det något bättre än små skillnader som gör stora skillnader?

Sätt dig lätt bakåtlutad.

Sitt långt bak på sitsen.

Sitt i lagom höjd. Låt fötterna vila tungt på golvet.

Undvik att låsa stolens gunga.

Låt stolen följa dina rörelser.

Anpassa bordshöjden efter sitthöjden.

Justera skärmhöjden.

Försök att ta små mikropauser och ställ dig upp emellanåt, men se till att behålla din stols inställningar.


Läs mer

Vad är ergonomi?

Är du intresserad av att lära dig mer?

Tryck här

Ska vi pratas vid?

Vill du komma i kontakt med oss?

Tryck här