Tryggare omställning till aktivitetsbaserat kontor

Nu kan du beställa Active R3 med sittdjupsjustering som tillval. När allt fler jobbar hemifrån och på aktivitetsbaserat kontor, behöver kontorsstolarna erbjuda maximal ergonomi med ett minimum av inställningar. Så föddes Active R3 för några år sedan. Men många vill fortfarande kunna anpassa sittdjupet. Det vill vi så klart hjälpa till med!

Sittdjupsjusteringen gör steget till en aktivitetsbaserad möblering både kortare och tryggare. När man inte längre har en egen kontorsstol, finns en trygghet i att kunna anpassa stolen till den egna kroppen, för att alltid sitta rätt vid datorn. Nu blir det ännu enklare att skapa en ergonomisk arbetsmiljö, var du än arbetar. Malmstolens produktchef Dennis Starlid berättar mer om nyheten.

Var kom idén ifrån?
– Vår design föds oftast ur ett kundbehov. Flera kunder och användare efterfrågade möjligheten att justera sittdjupet även på en Active-modell. Det är en intuitiv justering med spak under sitsen framtill, som i en bil.

Varför är det värdefullt att kunna justera sittdjupet?
– Active R3:s gungmekanism, Syncro Active, använder kroppens vikt som motstånd i gungrörelsen. Därför är det viktigt att sitta rätt i förhållande till balanspunkten. För de flesta är standarddjupet bra, men i vissa fall kan ett kortare eller längre sitsdjup vara nödvändigt. Då är tillvalet sittdjupsjustering perfekt. Särskilt på arbetsplatser där medarbetarna är olika stora. Varierande längd och kroppsproportioner kan då kompenseras med en enkel inställning.

Vilka tekniska utmaningar har ni behövt lösa?
– Som vanligt ville vi ha önskad funktion med en attraktiv upplevelse. Till exempel gjordes sittdjupsjusteringen kompakt för att inte bygga så mycket i höjd. Ett annat exempel är att vi labbade en del med att hitta rätt material som skulle få delarna att glida smidigt och ljudlöst mot varandra.

Vad tycker du själv om resultatet?
– Jag har provsuttit stolen i tre–fyra månader nu, och är själv positivt överraskad. Sittdjupet var bra tidigare, men nu blev jag mer medveten om fördelen med att kunna justera det, beroende på om jag vill sitta rakt upprätt eller mer tillbakalutad. Active R3 är dessutom otroligt enkel att ställa in. Med sittdjupsjusteringen får du en helt fullvärdig ergonomisk stol som passar lika bra på arbetsplatsen som i hemmakontoret.

Sittdjupsjustering som tillval

Stolsmodell Active R3.
Sittdjup: 370–450 mm (jämfört med 420 mm som standard).
Klar att beställa: 1 Feb
Första leveransdatum: 1 Feb